Roser


Eges have

Roser, roser, roser

Der er ingen tvivl om, at Pauls Himalayan Musk er den mest bemærkelsesværdige rose i vores have. Den klatrer i et gammelt æbletræ, som desværre bukkede under i den sidste vinterstorm. Rosen blev klippet ned og et støttestativ blev sat op og nu er den ved at være lige så overdådig igen.

Pauls Himalayan Musk blomstrer kun én gang men til gengæld er synet en fornøjelse i flere uger og der er nok til vaser og skåle.

Rosens navn

Jeg kender ikke navnet på alle roserne. Dels fordi skiltene er forsvundet, dels fordi de roser jeg fik leveret ikke var dem, jeg bestilte.

Nogle er selvfølgelig nemmere at huske end andre. Den mørkerøde herover hedder f.eks. Zigeunerknabe.

De lyserøde er det straks vanskeligere at holde styr på, især da de alle står i samme bed og væver sig ud og ind af hinanden. Maidens Blush, Ispahan, Maryrosen og Belle Amour er kun nogle af de roser, der troligt leverer et festfyrværkeri sidst i juni måned.


Den ældste rose i haven er denne gule skønhed. Den var her, da vi købte huset i 1990 og levede et trist liv under vinduet. Lidt pleje og lidt gødning har fået den til at blive et flot syn i den tidlige sommer. Også denne rose er engangsblomstrende og dufter helt fantastisk. Rosen til venstre er Constance Spry, der blomstrer ved siden af det store drivhus. Alle billeder er taget af Marian Steffensen.

Vores eget foto af Constance Spry for fuld skrue

Rosen ser ud til at være lavet af fløjl. Desværre kan jeg ikke huske navnet på den.Jeg havde bestilt en hvid rose, men den viste sig altså at være lyserød og aldeles dejlig - og clematisen giver lidt modspil.

Viticella-gruppen egner sig fortrinligt til at blive plantet imellem roserne De skal klippes ned om foråret og det er jo også der, hvor roserne begynder at kræve opmærksomhed.

Et udsnit af rosenbedet, hvor roser, storkenæb, mælkeklokke og stjerneskærm kæmper om opmærksomhed og plads. På den måde har ukrudtet meget svære betingelser, men man skal ikke have en overdreven ordenssans når man planter sådan et bed.

Billederne er vore egne.