Det store drivhus

Eges have

Det store Drivhus

- og den store terrasse

Det store drivhus er fra Pavillon Danmark og 24 kvm stort. Foran drivhuset har vi anlagt en terrasse i forskellige niveauer. Da der er høj mur ind til naboen og en mur ind til potteskuret, ligger terrassen godt i læ og i fuld sol det meste af dagen. Det er her vi sidder, når vi har gæster eller når der er vestenvind.


På terrassen står mange potteplanter, der ikke tåler frost - de bliver stillet ind i drivhuset om efteråret. Til vinter pakker vi drivhuset ind udvendigt fra i bobleplast og presenninger og en lille, elektrisk varmeovn går i gang, når temperaturen falder til under 7 grader.

Den blå bænk er eneste siddeplads i drivhuset, resten optages af planter.

Hele vejen langs ydersiden er der borde med en hylde over. I midten af drivhuset står et bord med 2 hylder over - og alle er fyldt godt op.

Som det fremgår af billederne, er min store passion pelargonierne. Ca. 250 forskellige slags er det blevet til i årenes løb og en del af dem har jeg selv frøformeret. Hver vinter mister jeg nogle få fordi drivhuset kun bliver vandet meget, meget sparsomt om vinteren. Men som hovedregel mister man flere på grund af overvanding end af tørke.


Der er også en mindre samling begonier i drivhuset og så selvfølgelig sjove, anderledes planter, som bare skulle med hjem fra ferier og planteskoler.