Det mellemste drivhus

Eges have

Det mellemste drivhus

Det mellemste drivhus var faktisk det første vi fik. Også her er der tale om et ganske almindeligt standard-drivhus på godt og vel 9 kvm. Det ligger ca. midt i haven og på begge sider, samt foran drivhuset, er der staudebede. Alle bedene er indrammet af lighusterhække. Da hækken blev plantet, bøjede vi grenene ned og fastjorde dem med stålkroge, sådan, at hækken lynhurtig blev tæt og fik den højde, vi ville have. Tålmodig er vi ikke ligefrem.

På billedet ses det, at også drivhuset er indrammet af liguster. Det har taget nogle år at få planterne guidet så højt op som til spidsen, men til gengæld kamuflerer det drivhuset godt, eller som Bernd siger: " Hvad gør man ikke, for at skjule, at det er købt i Netto". Vandkanden var oprindelig en "vejrhane" men den har fået lov til at blive, selvom den ikke længere har nogen funktion.


Vi har selv sat huset på en sokkel af træ, for at få lidt ekstra højde og vi har også lagt trægulv og bygget bordene.


Hverken det mellemste eller det lille drivhus er isolerede og derfor bliver planter, der ikke tåler frost, flyttet over i det store drivhus, når kulden kommer.


I gavlen er der ligesom i det lille drivhus sat en plade op, da vi synes, at det er noget kønnere end at kigge på et stakit. Her er den dog malet blå og et arbejdsbord er bygget op foran.

Dette drivhus bliver hovedsageligt brugt til at frø- og stiklingsformere planter, ikke mindst pelargonier.  Der er gået sport i at så frø af mine egne pelargonier og på den måde få nye, sjove og anderledes planter.

"Moster Karoline" er min gamle slægtspelargonie, der stammer fra min mors moster og har været i familien siden. Men mere om pelargonier i det store drivhus.