Det lille drivhus

Liggestolen er placeret, så man har en fin udsigt over dele af byen

Udsigten fra duetårnet op mod det lille drivhus.

Rosen i æbletræet er Brenda Colvin - den kræver meget plads!

Eges have

Det lille drivhus

Det lille drivhus blev det andet drivhus vi købte og er et helt almindeligt drivhus fra Bilka af den mindste slags. Grunden til at vi skulle have et drivhus mere, var egentlig fordi de 9 kvm i det mellemste hus hurtigt blev for lidt.

Problemet var, at vores grund skråner så ekstremt meget, at det er næsten umuligt, at finde en vandret flade. Løsningen blev en slags "badebro", der er bygget ud fra skråningen og på den blev drivhuset placeret. På den måde får vi også et lille terrasseareal rundt om huset.

Drivhuset har i årenes løb været brugt til mange forskellige ting, bl.a. fuchsia, pelargonier, tomater og chilli. Men intet af det virkede for os. De sidste år har vi haft vores samling af mini-hostaer her og det er vi rigtig glade for. I haven forsvinder de små planter let mellem alt det andet og her har vi fin mulighed for at se og nyde hver enkelt.

Der er sat en plade op i gavlen, lige som i det mellemste drivhus. Hos os står drivhusene op ad et stakit eller et hegn, som ikke er videre indbydende at se på og på denne måde kan man selv bestemme hvilken farve bagvæggen skal have. Her er valgt en mørkegrå, der fremhæver alle de grønne nuancer.

På langsiden af drivhuset er der

en lille samling af bonsai-træer

Udsigt mod syd-vest fra terrassen

foran det lille drivhus

At få planterne op i øjenhøjde

giver et helt andet perspektiv

Fra staudebedene foran det mellemste drivhus kan man rigtig se, hvordan grunden skråner op til det lille drivhus.